Club Deportivo Denia

Club Deportivo Denia

El nostre proper rival es el Club Deportivo Denia. En aquest article ens disposem a donar-te a conèixer part de l’historia d’aquest club alacantí.

Fundat a l’any 1927, resulta curiós que ni tan sols a la seva web ens expliquen l’historia o curiositats al llarg d’aquets prop de 80 anys. Tans sols un article escrit pel Sr. Vicent Balaguer i que mes endavant el teniu.

Per conèixer aquest club es interessant fer un ràpid recorregut per la seva web oficial, també podeu troba informació a la Wiki del CD Denia i com nosaltres al Fòrum, ell comencen a escalfar motor amb el seu Fòrum i l’avant mach

I al Youtube ? Doncs troben un curiós muntatge de vídeo amb el seu himne, el veiem ?

Si vols mes vídeos del CD. Denia, visita aquest enllaç al Youtube.

Tens mes informació, la vols afegir ? Escriu a la nostra bustia de mail :

HISTÒRIA DEL FUTBOL EN DÉNIA PER: VICENT BALAGUER

És sabut que Dénia, té una llarga història sobre les seues esquenes.

Malauradament no disposem de massa documentació, perquè no existeixen arxius dels clubs que anaren apareixent i desapareguent per llei natural.

Sí que coneguem, per informació oral, bàsicament, que ja es practicava el futbol aquí abans del 1920. I que el 18 de juliol del 1922 el Govern Civil enviava a l’alcaldia de Dénia el reglament de la societat “Sport Club Dénia”, degudament diligenciat i per a entrega als interessats.

Per la seua banda, el 29 de novembre del mateix any es constituïa el “Diana F.C”.

Eren simples qüestions de legalitat que no aclarien massa la seua antiguitat.

La cosa clara és que ben prompte apareixen tres camps de futbol a disposició d’altres tants equips i que la seua pràctica va ampliant-se amb l’apassionat seguiment dels espectadors que, fins i tot, dedicaven algunes cançons alusives als respectius conjunts futbolers.

El que sí és ben cert és que la pràctica del “foot ball”, com l’anunciaven en angles, va nàixer de la influencia de la colònia estrangera establerta aquí per raons dels negocis d’exportació de la pansa i altres productes de la terra, així com la de deniers que havien residit a Anglaterra, per qüestions mercantils i d’estudis.

Existeix així mateix un document enigmàtic a l’Arxiu Municipal de Dénia, que porta data del 28 de novembre del 1896, referit a la inauguració del local “Sport Dianense” en el carrer Campo, número 11, després d’estar aprovat per la Superioritat del Reglament pel qual s’havia de regir l’esmentada societat.

Podia ser alguna cosa vinculada amb la pràctica del futbol? No hem pogut averiguar, però no resultaria res estrany puix en aquella època no hi havia per aquí altres activitats esportives. De ser això cert podríem trobar-nos davant un fet històric que situaria la nostra ciutat entre les primeres que rendiren culte a l’anomenat esport rei.

El document del qual parlem és un manuscrit bastant legible, signat per un tal José Gasull Quiles.

Darreres noticies

Comments are closed.